Teek controle : Contact met een teek kunt u niet van te voren plannen. Een teek wacht op de grond tot een zoogdier langs komt.

Vervolgens pakt de teek zich vast om vervolgens snel naar een warme plek te kruipen. De teek gaat door de opperhuid op zoek naar bloed, als hij genoeg heeft valt de teek er uiteindelijk zelf af. De tekenbeet is kan vervelend zijn en daarom is het van belang preventief te handelen. Bedek armen en benen, doe de broekspijpen in de sokken. Maar in de zomer loopt u graag in een korte mouwen en broek. Vandaar het nieuwe product teekpakband ( zie webshop)

Controleren

Na een wandeling of werken in uw tuin is het belangrijk om uw lichaam goed te controleren op eventuele tekenbeten. Bij de controle , zie plaatje, is het goed om te weten dat een teek zich het liefst nestelt in de warme, vochtige plekken van een lichaam. Wel is het verstandig te controleren op tekenbeten , want hoewel het dragen van anti teek kleding en of teekpakband de kans op een tekenbeet verkleint, kan een tekenbeet toch plaatsvinden. Een teek moet daarom snel, maar wel secuur, worden verwijderd. Zie foto/teken verwijderen.